5 ting som fører til overspising

Sliter du med overspising og lurer på hvordan du kan slutte å overspise? Jeg deler 5 steg som holder deg igjen, og som garantert vil endre måten du tenker på:

  1. Du har for strenge regler rundt mat og tenker at det må være alt eller ingenting

Som kan gjøre deg usikker på hva som er best å spise, du er redd for å gjøre feil og stresser mye med mat.

Hva er det du oftest overspiser på? Det du tenker er nei-mat?


Når du har strenge regler og er fast i alt eller ingenting, så tenker du fort at du har falt av bare du tar en liten bit! “Da kan jeg spise alt jeg har lyst på nå også starte på nytt igjen neste mandag”.

Det gjør også at det du tenker er “nei-mat” SMAKER SÅ MYE BEDRE når du først tar litt.
I tillegg er det sånn at jo mer noe er forbudt, jo mer vil det friste.

Jeg skal dele et mantra som jeg deler med de nydelige damene som jeg følger opp via kurset mitt, Body Love-Academy og medlemskapet mitt, Feminin Livsstil;Jo mer du klarer å normalisere all mat, jo lettere vil det bli for deg å stoppe når du er passelig fornøyd.

Alle de strenge reglene gjør at du ikke vet hvordan du kan stole på din egen kropp, det gir deg mindre matglede og fører til at mat er noe du enten får til eller mislykkes med. Det påvirker identiteten din rundt mat, som jeg skal dele mer om senere, for det trengs en eget innlegg i seg selv!

2. Du skal være flink, slanker deg i måltidene dine, og ender opp med å spise for lite i løpet av dagen.

Dette fører til at du får i deg for lite næring i løpet av dagen, og når kvelden kommer, så skriker kroppen din etter mat!

3. Du lytter ikke til deg selv og stresser mye

Du trenger å regulere nervesystemet ditt ut av stress, og inn i ro. Stress er en stor trigger for overspising, og du trenger å finne verktøy som hjelper deg å finne roen i løpet av dagen.

4. Du mangler noe i livet ditt

Mat er noe vi koser oss med, og å spise mat vi liker utløser mange gode hormoner. Men det gjør også andre ting i livet, som latter, gode relasjoner, en meningsfylt hverdag, tilhørighet. Hvis noen av dine grunnleggende behov ikke er dekket, kan mat bli en rømningsvei. Mat kan aldri erstatte behovene du egentlig har, det kan bare dempe symptomene, midlertidig 👇🏼

5. Mat er din “go-to” måte for å rømme fra vanskelige følelser eller for å slappe av

Dette er en av de tingene jeg ser går igjen aller mest:

“kveldene er så vanskelig, da trenger jeg noe å kose meg med og alt godteriet i skapet ROPER på meg”.

Mat er lett tilgjengelig, det utskiller lykkehormoner og vi kan bli avhengig av å rømme til maten i stedet for å møte vonde følelser. Du trenger en ny måte og møte følelsene dine på!

Dette med mat og følelser er noe jeg snakker mye om i podcasten min “Ditt beste deg”, for det er den største grunnen i tillegg til mangel på kunnskap, som jeg ser holder damer igjen. Jeg anbefaler å lytte til denne episoden 💖

February 21, 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *